Vereniging Beethovenstraat-Parnassusweg        

 

Secretariaat
Henriëtte Bosmansstraat 53
1077 XG  Amsterdam
tel. 020-6625018
e-mail: verbepar@gmail.com


Home
Actueel
Bestuur
Lid worden
Architectuurwandeling
Geschiedenis

Prinses Irenebuurt in cijfers
Jubileumboek
Parkeren
Bestemmingsplan
Afval
Natuur
Hondenbeleid
De buurtregisseur
Acties tegen lichtreclame
Zuidas
Archief
Links

Fotogalerij
Website

 

 

Parkeren

Beleidsvoornemen definitief parkeerregime Prinses Irenebuurt
Vanaf maandag 24 juli 2017 tot en met maandag 18 september 2017 kunnen belanghebbenden reageren op het beleidsvoornemen om het experiment met fiscaal belanghebbendenparkeren in de Prinses Irenebuurt om te zetten naar een regulier parkeerregime met betaald parkeren, aangevuld met parkeerduurbeperking.
Meer informatie

 
Inloggen parkeren bezoekers niet meer via Mijn Cition maar Parkeerdiensten Amsterdam
Sinds kort linkt Mijn Cition niet meer door naar de website voor het aanmelden van bezoekers. De juiste link is: https://parkeervergunning.amsterdam.nl/.

In de woonstraten van de Prinses Irenebuurt geldt een regeling van belanghebbendenparkeren. Parkeren is op werk- en zaterdagen tot 19.00 uur alleen mogelijk voor bewoners en hun bezoekers. Deze regeling is in 1986 tot stand gekomen om parkeeroverlast door het WTC zoveel mogelijk te beperken. In 2002 kwam de regeling op de tocht te staan door het Uitwerkingsbesluit fiscaal betaald parkeren stadsdeel ZuiderAmstel 2002. In de toelichting op dit besluit is vermeld dat in onze buurt per 1 april 2003 betaald parkeren zou worden ingevoerd, waarmee dus iedereen in de buurt zou kunnen parkeren. De vereniging en een groot aantal bewoners hebben bezwaar gemaakt tegen het uitwerkingsbesluit. Zie het aanvullend bezwaarschrift. Hoewel de vereniging tot nu toe niet in het gelijk is gesteld, erkent de gemeente wel dat de buurt tegen parkeeroverlast moet worden beschermd. Daarom is de regeling in de vorm van een experiment voortgezet. B en W hebben het experiment goedgekeurd bij besluit van 29 oktober 2013, bekendgemaakt in het Gemeenteblad van 28 mei 2014. Klik hier voor de motivering en voorwaarden. Op 1 maart 2014 is het experiment gestart. Op 1 april 2014 is Cition begonnen met de handhaving. Bewoners hebben vergunningen van Cition nodig voor de eigen auto en voor die van bezoekers en moeten daar fors voor betalen. Het experiment zou een jaar duren, maar inmiddels is duidelijk dat het zal worden voortgezet totdat een definitief besluit is genomen. Het is niet duidelijk wanneer een besluit wordt genomen.

Lees meer