Hoe verder in ‘Parnas’? Wandel en praat mee

Locatie:  WTC Toren B
Datum:  donderdag 9 mei 2019

De nieuwe rechtbank wordt er gebouwd, jeugdhulporganisatie Spirit houdt er kantoor en Uitvaartcentrum Zuid is er gevestigd. Hoe maken we dit gebied, dat we Parnas noemen, aantrekkelijk? Praat mee.

Voor de buurtgenoten is een specifieke uitnodiging gemaakt, die je hier kunt lezen.

Het Zuidas-deelgebied Parnas wordt begrensd door de Fred. Roeskestraat, de Parnassusweg, de A10 en de Begraafplaats Buitenveldert. Het is in ontwikkeling. Zo is de bouw van de nieuwe rechtbank in volle gang. De oplevering staat gepland voor 2021. Binnen afzienbare tijd gaan ook de werkzaamheden voor Zuidasdok van start, waarvan het werkgebied deels in Parnas ligt. Al met al is het momenteel een stenig gebied (de begraafplaats uitgezonderd) met weinig verblijfskwaliteit. Aan de zuid- en oostkant lopen drukke verkeersaders. De vraag is: hoe maken we hier een toegankelijk gebied van, met meer dynamiek, verschillende functies en met een prettig en groen verblijfsklimaat?

Ontwikkelplan

Er liggen volop mogelijkheden. Wij willen van Parnas een gebied maken met een mix van wonen, werken en voorzieningen. Verbonden met Zuidas én met de rest van de stad. Hiervoor werkt de gemeente aan een ontwikkelplan. De eerste stap is het schrijven van een Principenota waarin we de uitgangspunten voor de ontwikkeling gaan vastleggen. We vinden het belangrijk om u nu al bij de plannen te betrekken. Wij zijn benieuwd wat u belangrijk vindt voor de ontwikkeling van Parnas. Tijdens een bijeenkomst op donderdag 9 mei 2019 gaan wij hierover graag met u in gesprek. Meldt u zich daarom hier aan.