De verenigingskalender

 • Online bijeenkomst over Prinses Irenestraat 59!

  Zie hier het nieuwsitem op onze website voor meer info.

 • ARTZUID!

  ARTZUID is dé Sculptuur Biënnale van Nederland. Iedere twee jaar staan er gedurende vier maanden vijftig spraakmakende beelden tentoongesteld in de groene lanen en parken van Amsterdam Zuid. De beeldenselectie is van museale kwaliteit van internationale topkunstenaars en veelbelovend jong Nederlands talent. De missie van ARTZUID is om met kunst op straat een nieuwe ontmoetingsplek te creëren en kunst gratis toegankelijk te maken voor iedereen.

 • Preview tentoonstelling Origins

  De Thomas nodigt u uit voor een exclusieve preview voor de Irene-buurt op donderdagavond 1 juli a.s. om kennis te maken met de tentoonstelling Origins van beeldhouwer Ivan Cremer in de Thomaskerk in aanwezigheid van de kunstenaar.

 • Het doolhof van de Amsterdamse Erfpacht (19.30 uur)

  Het nieuwe erfpachtstelsel moest voor rust zorgen, maar groeit wederom uit tot hoofdpijndossier. En met de gemeenteraadsverkiezingen op komst lijkt de discussie niet snel te zullen verstommen. Begin juni verscheen namelijk een kraakhelder rapport met harde conclusies: erfpacht is verworden tot een ingewikkelde grondbelasting. Vanavond gaan we in gesprek met prominente Amsterdamse raadsleden en andere belanghebbenden. Waarom hebben we dit stelsel en hoe moeten we nu verder?